Bocsánatkérés – Nyunyóka-sztori

PEOPLE TEAM tábor

Lora, hidd el nekem, hogy a harag nem tarthat örökké. Egy bölcs mondás szerint nem szabad úgy lefeküdni este, hogy haragszunk valakire. Ismertem egy plüssgorillát, aki nagyon megharagudott a barátjára, a plüsspandára. Annyira összevesztek, hogy napokig nem beszéltek egymással. Szegényeken iszonyú ragyák jöttek ki.

A PEOPLE TEAM táborában is történnek viták, veszekedések.

Elmesélem neked Emi és Lili történetét…

A két barátnő már második éve jött a színházi táborba. Az előző nyáron nagyon jó barátok lettek. Annyira, hogy még suliidőben is tartották a kapcsolatot. Idén pedig már büszkén hoztak magukkal engem is. Aki egyszer nyunyókát kap, nem akar tőle megválni, az biztos.

Lili és Emi boldogan költöztek be a következő heti lakhelyükre. Már jól ismerve a terepet indultak megmozgatni a lábaikat a hosszú út után.

A színháztábor első napja is jól telt. Andi, a turnusvezető bemutatta az új darabot. Idén egy kicsit romantikusra vették a történetet, és a Randi után találkozunk című darabot tervezték megrendezni. A kérdés már csak az volt, ki legyen a főszereplő. Emi és Lili is nagyon vágyott a szerepre, miután beleolvastak a szövegbe. Nemcsak emiatt, hanem azért is, mert Donát kapta a főszerepet. A srác már tavaly is nagy crush volt a színjátszós lányok között, idén pedig még inkább.

A lányok összeszedték a legjobb tudásukat, és iszonyú nagyot akartak alakítani a színpadon. Egymást lökdösve rohantak monologizálni. Annyira akarták a szerepet, hogy végül mindketten felsültek, és Villő lett a befutó.

Ennek hallatán jól összevesztek. Hajba is kaptak volna, ha Andi nem választja szét őket. Onnantól kezdve hiába próbáltunk nyunyóka barátommal békítő helyzeteket teremteni, nem sikerült. Annyira mérgesek voltak egymásra, hogy már nem is akartak szerepelni. Nem beszélgettek, morcosak voltak.

Harmadik napra unatkozni kezdtek. Szomorúan figyelték egymást. Eszükbe jutottak a tavalyi játékok, a vicces jelenetek, a jókedvben töltött esték. Hiányzott nekik, mégsem akarta egyikük sem kezdeményezni a bocsánatkérést.

Villő közben bőszen gyakorolt, és persze élvezte a Donáttal való szereplést. A lányok pulykavörös fejjel figyelték Villő minden mozdulatát.

Az utolsó előtti este azonban Villőnek hirtelen el kellett mennie a táborból. Senki sem tudta, hogy miért, csak jöttek a szülei, és elvitték. Új főszereplőre volt szükség. A lányok megint majdnem egymásnak estek, amikor Lili végre leült az ágy szélére, és megszólalt: „Én még sosem kaptam ilyen fontos szerepet. Nem bánom, ha Donát a te crushod marad, engem nem igazán érdekel. A szerep viszont nagyon tetszik. Sajnálom, hogy emiatt összevesztünk. Annyira fontos vagy nekem, hogy még a szerep miatt sem akarlak elveszíteni. Inkább jelentkezz csak te.”

Emi elgondolkozott barátnője szavain. Aztán leült mellé, és megölelte. Így szólt: „Én is nagyon sajnálom, amit tettem. Azt hittem, a szerep a lényeg, de már látom, hogy a barátság fontosabb.”

Megölelték egymást, és kibékültek.

Hogy végül ki játszotta a főszerepet? Ki tudja…

Kovács Dalma

A Bocsánatkérés – Nyunyóka-sztori írás először a következő oldalon jelent meg: Gyermektábor.info.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések