Vízöntő, a forradalmár

PEOPLE TEAM tábor

Január 20-ról 21-re virradóan valami új veszi kezdetét. Egyesek innen számították a tavasz kezdetét, ami a megújulást jelképezi. Ekkor lép a Nap a vízöntő jegyébe.

Nem véletlen, hogy a vízöntő jegyűeket is a folyamatos megújulás jellemzi. Utálja azt a mondást, hogy „járt utat járatlanért el ne hagyj”, hiszen ő mindig új utakat választ, saját utakat épít. Igazi úttörő és forradalmár. A vízöntő bátor, merészen belevág mindenbe, még ha fogalma sincs a hogyanról.

Igazi egyéniség

Aki vízöntő jegyében született, az egyedi, különleges. Rosszul jár, aki megpróbálja őt beskatulyázni, rá címkéket ragasztani. A vízöntőre ugyanis semmiféle megszokott sémát nem lehet ráhúzni, nem passzol egyik kategóriába sem. Ő se nem fekete, se nem fehér, épp hogy nagyon színes egyéniség. Hamisítatlan idealista, aki a folyton változó eszmék világában él.

Szabad lélek

A vízöntő szabad lélek, meg ne próbálja őt senki korlátozni, úgysem sikerül. Önálló ember, akinek nem igazán van szüksége mások segítségére. Ha felajánlod neki a támogatásodat, talán kedvesen megköszöni – majd megy a saját feje után. Manipulálni sem lehet, rögtön átlát a szitán.

Szilárd elvei vannak, amikhez tűzzel-vassal ragaszkodik. Van egy meghatározott életcélja, és emellett kitart, eléréséért mindent meg is tesz. Ő igazi őszinte ember, ami a szívén, az a száján. Soha nem fogod hazugságon kapni, nem titkol el előled semmit. Szerepet játszani sem szeret, mindig magát adja.

Világmegváltás

Egy vízöntő a forradalmi ötleteivel nemcsak maga, hanem az egész emberiség számára is új lehetőségeket kínál. Megvan benne egyfajta világmegváltó hajlam; szeretné nemcsak a saját, de más emberek életét is jobbá tenni. Oltalmazza a gyengéket, segíti az elesetteket. Gyűlöli a gonoszságot, az igazságtalanságot, az ostobaságot, a részrehajlást. Ha valahol ilyet tapasztal, az ellen mindig küzd. Amit megígér, azt be is tartja, amit elkezd, azt be is fejezi.

Igazi különc

Ha ránézel egy vízöntőre, a külső jegyei alapján is lerí róla a különlegesség. Ő már kisgyerekként is igazi kakukktojás. Mások társaságában is szívesen viselkedik különc módon. Egyedi ruhákat visel, laza a stílusa, könnyed a mozgása. Furcsán párosítja a színeket, extrém módon rendezi be az otthonát. Kötetlenül ismerkedik, fesztelenül társalog. Kíváncsi típus. A jelenben él, megéli a pillanatot.

Néha elmehet túlzások irányába is. Ezenkívül az érzelmek megélésében és kifejezésében támadnak sokszor nehézségei. Nehezen kötődik, sokszor felszínesek a baráti kapcsolatai.

Egy vízöntőből, ha a technikai érzéke is megvan, kiváló feltaláló lehet. Dolgozhat még a kommunikáció terén is, lehet belőle újságíró vagy filmrendező, esetleg divattervező.

Mit tegyünk vagy ne tegyünk?

Fessük be a hajunkat élénk színűre, vegyünk egy rikító színű ruhát! Rendezzük át a házat, fessük más színűre a falakat, vásároljunk egyedi kiegészítőt! Váltsunk munkahelyet, kezdjünk új hobbiba, tanuljunk valami érdekeset, próbáljunk ki egy extrém sportot! Táncoljunk, tartsunk egy jó bulit, amiből nem maradhat ki a tűzijáték vagy a diszkófények. Szervezzük mi a farsangot!

Szerző: Tóth Réka

A Vízöntő, a forradalmár írás először a következő oldalon jelent meg: Gyermektábor.info.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések