A téli szünet kezdete

PEOPLE TEAM tábor

2023. december 22-e. Ezt a napot minden általános és középiskolában tanuló diák várja, s a karácsony mellett az év utolsó hónapjában ennek örül a legjobban. Nem emlékszem pontosan, hogy említettem-e már neked, hogy én is iskolában dolgozom tanárként. Ezt most csak azért hoztam fel, mert én is nagyon készülök erre a napra, pedig nem vagyok gyerek. Bár nem telt el még két hónap sem az őszi szünet óta, mégis olyan, mintha szeptembertől kezdve folyamatosan, megszakítás nélkül iskolába járnánk. Valószínű, hogy a rohanó világ meríti ki a felnőtteket és a gyerekeket is.

Most térjünk vissza hozzád! Szeretnék neked egy-két tippet adni, hogy mit csinálj az első napokban. Ha végre elérkezik a várva várt nap, december 22-e, péntek, akkor már javában folynak az előkészületek a karácsony miatt. Sok teendője lesz az édesanyádnak, és előfordulhat, hogy azon a bizonyos pénteken ő még dolgozni fog. Ezért segíts neki, hogy szentestére ne legyen teljesen kimerült!

Miben és hogyan?

A fenyőfa kiválasztása, hazacipelése lehet az egyik, a bevásárlás egy másik, a takarítás, rendrakás a következő, a sütés-főzés sem maradhat ki a tennivalók közül. A nagyobb ünnepek előtt (karácsony, húsvét) sok a feladat. Bár a közösségi média tele van ehhez hasonló mémekkel, viccekkel, hogy karácsonykor nem az ÁNTSZ jön, hanem csak a család lesz együtt, ez egy beidegződés, hogy a készülődés része a nagytakarítás is. Ez lehet egyfajta megtisztulási jelkép Jézus születésének az ünnepén. Időt spórolhatsz meg, ha átgondolod a teendőket, és abban próbálsz anyukádnak segíteni, amiben a leghatékonyabbnak érzed magad. Mellesleg így még több időt tudtok együtt tölteni, ami a napi rohanásban nem mindig sikerül.

Ünnepek után

24-e a családé, karácsony első és második napját általában a rokonlátogatás teszi ki, igazi pihenés ezután következhet. Az év utolsó pár napjában sétáljatok, beszélgessetek, olvass, és persze az iskolai kötelességeidet se hanyagold el! Töltődj fel a következő évre! Kívánom, hogy sikerüljön!

Kropokné Kiss Éva

A A téli szünet kezdete írás először a következő oldalon jelent meg: legjobbtáborok.hu.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések