Kőgyurma házilag

PEOPLE TEAM tábor

Bizonyára észrevetted már, hogy a nyári ötletek 100 százalékban saját készítésű játékokat tartalmaznak. Ezzel nemcsak takarékosságra szeretnélek téged ösztönözni, hanem arra is, hogy óvd a környezetet, és a lehető legtöbb anyagot újrahasznosítsd. Fejlődjön a képzelőerőd, a kézügyességed. Most is egy ilyen tipp következik, ha rosszra fordulna az idő, ne unatkozz, foglald le magad inkább ezzel. Persze nem kell várnod a záporra, zivatarra, ha nincs kedved kimenni a szabadba, vagy csak pepecselni szeretnél, akkor neked való feladat következik.

A kőgyurma hozzávalói: 1 csésze liszt, ¼ csésze kávézacc, ½ csésze só, ½ csésze homok, ½ csésze víz. A vízzel bánj óvatosan, mert ha a homok vizes, akkor kevesebbre van szükség belőle.

A víz kivételével minden elemet rakj egy edénybe, utána keverd össze, majd öntsd rá a vizet, és gyúrd össze ezt az egyveleget. Ha szükséges, akkor közben takarítsd fel a keletkezett szemetet. Ne feledd: rend a lelke mindennek!

Amikor összeállt a gyurma, akkor vedd elő a gyurmalapokat. Mindegyikre tegyél egy darabkát. Ha ez is kész, akkor egy-egy fehér kavicsot nyomj mindegyik közepére. Készíthetsz többféle gyurmalapot különböző méretben, állatfigurákkal, amelyeket nagyon kedvelsz. Ezután tedd a sütőbe, és várj pár percet – el is készültek a saját gyártású köveid. Ha kihűlt, be is festheted, így még szebbek lesznek.

Kropokné Kiss Éva 

A Kőgyurma házilag írás először a következő oldalon jelent meg: napkozisgyerektabor.hu.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések