Ikrek csillagjegy

PEOPLE TEAM tábor

– Ennek a Zsófinak be nem áll a szája, állandóan beszél! Ha kérdez valamit, sokszor a választ már nem várja meg, csak csapong tovább – dörmögött Nagypapa a bajusza alatt.

– Tipikus iker – vágta rá Nagymama.

– De mi nem is vagyunk ikrek! – tiltakozott Matyi.

– Nem, de Zsófi az ikrek csillagjegyben született, május 25-én.

– Mi a csuda az a csillagjegy? – kérdezte a kisfiú.

Csillagjegyek

Az állatövi jegyek tizenkét részre, azaz csillagjegyre osztják azt az utat, amin a Nap a Földről nézve végighalad egy év alatt. Az ókori Babilonból származik; ez az első ismert égi koordináta-rendszer.

Mítoszok, mondák

A görög mitológia szerint Léda spártai királylány, Tündareósz király felesége volt, azonban Zeusz szeme megakadt a szépségén, és elcsábította. Léda hattyútojást szült, amiből ikrek bújtak elő, Kasztór és Pollux. Az ikreknek eltérő tulajdonságaik voltak. Pollux halhatatlan lett, Kasztórnak az alvilágba kellett mennie. Pollux ikertestvérét rendszeresen meglátogatta a holtak birodalmában. A testvéri szeretet megjutalmazására az istenek a csillagos égre helyezték az ikerpárt.

Magyar monda is megemlékezik a csillagképről Két Árva néven. E szerint két árva élt egy faluban, ám senki sem segített nekik, még egy falat kenyeret sem kaptak. Egy nap eltévedtek az erdőben, és örökre nyomuk veszett. Isten viszont felrakta őket a mennyboltra, hogy mindig figyelmeztessék az embereket.

Az ikrek szülöttjei…

…május 21. és június 21. között születtek. Az ikrek az ellentétek jegye, mindig jelen van benne a kettősség érzése. Gyors, de ingatag, Ő az örök kíváncsi. Minden érdekli, de őt nehéz kiismerni. Közvetlen, mégis titokzatos.

A jegy szülöttje kedves, bájos, sármos, szellemes, okos. Néha kicsit kapkodó, kicsit ingerlékeny, kicsit szeszélyes, de általában jóindulatú. Sok téma érdekli, ám kevés területen mélyíti el igazán a tudását. A változékonyság és a kiszámíthatatlanság a két kulcsszó a jelleméhez. Gyakran vádolják felületességgel, pedig természetesen tud ő is koncentrálni.

Viszont annyira érdekes számára a világ, hogy nehezen szánja rá magát, hogy egy pontján lehorgonyozzon. Szeret felfedezni, kipróbálni dolgokat, belevágni új hobbikba, kalandokba. Az ikrek játékos és kíváncsi, hajlamos arra, hogy túl izgatott lesz egy-egy ötlet kapcsán, viszont nem tudja hosszú távon megvalósítani a terveit. Nagyon kreatív személyiség. Szeret és tud is beszélni, az idegen nyelvek is ragadnak rá.

A jegy szülöttjei természetükből adódóan függetlenek. Tökéletesen boldogok és kiegyensúlyozottak egyedül is. Maximálisan megbíznak magukban, a képességeikben, a véleményükben, csak így lehetnek képesek arra, hogy szabadok legyenek. Bár nehéz tartós kapcsolatot kialakítani egy ikrekkel, ám amikor megtalálja a másik felét, hihetetlenül hűséges típus. Ha talál egy olyan partnert, aki képes lépést tartani a tempójával, és napról napra lenyűgözi őt, akkor el lesz ragadtatva. Kapcsolatuk laza és vidám lesz, tele könnyedséggel és nevetéssel.

Az ikrek jegyében

Olvassunk, írjunk, nézzünk tévét, beszélgessünk a barátainkkal, társasjátékozzunk, rendezzünk egy hatalmas bulit. Vegyünk irodai eszközöket, új telefont, könyveket.

Szerző: Tóth Réka

A Ikrek csillagjegy írás először a következő oldalon jelent meg: Gyermektábor.info.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések