Grillezés (I)

PEOPLE TEAM tábor

Sok programot ajánlottam már neked a nyárra. A következőt kint is és bent is végre tudod hajtani. Igazából nem csak nyári ötlet, mert a jó idő beköszöntével egészen őszig kivitelezhető. Ha bent vagy, akkor pedig nem vagy időhöz kötve. Esti elfoglaltságnak is kitűnő, akár hétköznap is.

A hús szabadon sütését az ősember is ismerte, a grillezés viszont csak pár évtizede jött divatba. Régebben rácson, tárcsán vagy anélkül történt a folyamat. Ma viszont rengeteg típusú eszköz közül válogathatsz.

Hogy mivel grillezzünk, azt mindig az dönti el, hogy hány fős a társaság, mekkora hely áll rendelkezésre, ezek mellett a pénzügyi keret is meghatározó.

Grillfajták: faszenes, gáz-, elektromos grill, grillkandalló. Az első a klasszikus, mert általa az ételek megkapják a füstös ízt. A legolcsóbbak is ezek közül kerülnek ki. A lecsukhatós tetejűben nagyon gyorsan megfő az étel, és nem is ég oda. A második a gázgrill. Egyenletes a hőmérséklet, nem kell bajlódnod a tűzrakással, az egyforma hőmérséklet miatt a húsok is egyformára sülnek. Füstös ízt nem kap az elemózsia, viszont a szomszédokat sem zavarják a szagok. A harmadik típus való a lakásba, ha barátságtalan az idő. Árammal működik, gyors, a hőmérséklet szabályozható. Az utolsó azoknak ajánlott, akik rendszeresen végzik ezt a tevékenységet, ismerik minden csínját-bínját. A kert dísze, de a sütés előtt egy órával már be kell izzítani. Ha végeztél, akkor minden egyes alkalommal ki kell hamuzni és takarítani, hogy legközelebb is ízletes ételt tudj készíteni.

Mindig tartsd szem előtt a következő szabályt: a készülék, legyen szó bármelyikről is, mindig stabilan, vízszintesen álljon, sehol ne legyen gyúlékony anyag! Hogy a baleseteket elkerüld, mindig legyen egy vödör víz a kezed ügyében.

Kropokné Kiss Éva

A Grillezés (I) írás először a következő oldalon jelent meg: napkozisgyerektabor.hu.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések