Gipszöntés otthon (II)

PEOPLE TEAM tábor

Eddig a gipsz fogalmával, fajtáival ismerkedtél meg. A későbbiekben pedig figyelsz a száradásra és a szárítási módokra is, hiszen ezekre is kitértem.

Most következzen az igazi munka! Első lépésként egy edénybe önts vizet, és lassan szórd bele a gipszet. Gondosan kevergesd, ne maradjon csomós! A jó arány 1/3 víz, 2/3 gipsz. Akkor jó a habarcs, ha híg tejfölsűrűségű (12 százalékos). Ha elérted ezt az állagot, akkor öntsd a megfelelő formába, és rázd meg, hogy mindenhova jusson, az esetleges buborékok pedig eltávolodjanak. A kisebbeket 20 perc után kiveheted a formából, a nagyobbakat a biztonság kedvéért hagyd tovább. Így biztos, hogy nem törnek majd el. A hűtőmágnes, a kis képkeret pár óráig, a nagyobb tárgyak 1-2 napig is száradhatnak. Ha függő díszben vagy felakasztható képkeretben gondolkodsz, akkor a formába öntés után néhány perccel nyomd bele az akasztókat a megfelelő helyekre.

Szükséged lesz még temperára vagy akrilfestékre, ragasztóra és mágnesre. Ecsetek a díszítéshez szükségesek, különböző vastagságban, attól függően, hogy milyen mintákkal bíbelődnél. Ha a festék megszáradt, célszerű vízzel hígított dekupázslakkal átkenni, így később nem kopik le a festék, ha víz fröccsenne rá.

Remélem, ma is sok hasznos információt raktároztál el magadban. A következő alkalommal még izgalmasabb ötlettel jelentkezem, majd meglátod.

Kropokné Kiss Éva

A Gipszöntés otthon (II) írás először a következő oldalon jelent meg: napkozisgyerektabor.hu.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések