Csalni nem ér

PEOPLE TEAM tábor

Kedves Jézuska és munkatársai! Nagyon remélem, hogy idén eljuttok hozzánk! Jézuska, a gyerekeimnek szükségük van rád, hogy lássák: valóban létezel. Már jó ideje azt hajtogatják, hogy az egész Jézuska-sztori csak kitaláció, a karácsonyi csodák és az angyalok pedig körítés, és bár én sosem erősítettem meg ezt a feltételezésüket, úgy tűnik, mostanra ők maguktól eldöntötték, ez van, az ügy lezárva, nem maradtak kérdések. Múlt héten azzal viccelődtek, hogy már óvodás korukban tisztában voltak az igazsággal, és nevetséges, hogy bizonyos szülők még mindig ragaszkodnak az átlátszó mesékhez.

Örülnék, ha visszaszerezhetném a hitelemet náluk. Ezért kérlek, látogass meg minket az angyali kollégákkal együtt, gyertek a kéményen keresztül vagy az ablakon át, nem tudom, mik a legújabb szokások, gyertek, ahogy a legpraktikusabb, és érkezzetek a lehető legváratlanabb időpontban! Kérlek, gondoskodj róla, hogy az elhullajtott angyaltollak valódiak legyenek, mert biztos vagyok abban, hogy a gyerekek a tárgyi bizonyítékokat fogják először górcső alá venni. Csibetollnak vagy műanyag utánzatnak nem dőlnek be.

Ha összefutnátok velük, készüljetek fel arra, hogy kifaggatnak majd benneteket, hogyan tudsz ennyi kívánságot teljesíteni egyetlen éjszaka vagy – ha más országok szokásait is nézzük – legfeljebb néhány nap alatt; hogy kik a valódi segítőid, és milyen szervezetekkel álltok kapcsolatban, s hogy milyen titkos megállapodások segítenek benneteket globális szinten; hogy lehetséges, hogy országonként rendelkezel saját postacímmel, és így tovább. Szólok előre, hogy felkészülhessetek a válaszokkal. Elég kellemetlen lenne csak hebegni-habogni. Van egy olyan érzésem, hogy az első helyrehozhatatlan hibát nálam is a bizonytalanság okozta.

Számítok rád.

Egy aggódó anya, Mónika

* * *

Az ünnepek alkalmából összegyűjtöttünk számos üzenetet, amelyeket kicsik vagy nagyok a Mikulásnak, Santa Clausnak, Joulupukkinak, a Jézuskának, az angyaloknak, esetleg Decembernek vagy Karácsonyapónak címeztek. Kiválogattuk közülük a 77 legérdekesebbet. Most közreadjuk őket ezen és más honlapjainkon. Jó szórakozást kívánunk!

A Csalni nem ér írás először a következő oldalon jelent meg: ppz.hu.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések