Grillezés (III)

PEOPLE TEAM tábor

Nem kell folyamatosan forgatnod a húsokat, elég egyszer, amikor már elfehéredett a melegtől. Lapáttal, csipesszel érdemes forgatni, mert ha szurkálva van, akkor kiszárad. Csontos hús esetén a csont mellett ejts vágást, így tudod ellenőrizni, hogy megfelelően átsült-e. Nyomd meg a legvastagabb részt, ha kemény, akkor jó lesz. A hal akkor jó, ha a színe már nem áttetsző.

A zöldségeknek elég az alacsonyabb hőfok és a rövidebb idő; a felső rácsra tedd majd. Túlsütés esetén keserű ízt kapnak. Milyen zöldséget grillezz? Gombát, paprikát, padlizsánt, cukkinit, burgonyát, paradicsomot, kukoricát, hagymaféléket. A hagymát héjastul tedd a nyársra, elkészülte után pucold meg. Tedd ugyanezt a burgonyával is.

Most jöjjenek a gyümölcsök: alma, körte, barack, banán grillen sütve, őrölt fahéjjal, vaníliafagylalttal, mézzel tálald, esetleg mártsd csokiba.

Túl sok anyagot ne tegyél a rácsra, mert akkor megpárolódnak, és nem sülnek meg.

Szinte biztos vagyok benne, hogy már összefutott a nyál a szádban. Jöjjön a buli szomorúbb része: a takarítás. Sütés után nagy lángon égesd le a rácsot, drótkefe a legalkalmasabb a ledörzsölésére, végül étolajos papírtörlővel töröld át. Készen is vagy. Ha jössz a kuktatáborba, mindenképpen számolj be nekünk a tapasztalataidról! Várunk!

Kropokné Kiss Éva

A Grillezés (III) írás először a következő oldalon jelent meg: napkozisgyerektabor.hu.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések