Elemlámpázás

PEOPLE TEAM tábor

A kempingezéshez kapcsolódik a következő cikkem. Biztosan sokatoknak eszébe jutott már, hogy milyen lehet éjjel elemlámpával útnak indulni. Én ennek akkor látom értelmét, ha nem városban vagy faluban teszitek ezt meg, hanem kint, a szabadban. Erdőben, akkor, amikor, kint sátraztok, és már nincs kedvetek üldögélni, kártyázni.

Hogy miért? Azért, mert a falu és a város kivilágított, felesleges oda elemlámpát vinni magatokkal. Akkor mégis merre induljatok? Ha sátraztok, és még van sok energiátok, akkor jó az erdő, ahol vagytok éppen. Két legyet üthettek egy csapásra, két programot kipipálhattok a nyári bakancslistáról.

Ha nem sátraztok, akkor a javaslatom az lenne, hogy vagy lakóhelyetekhez közeli erdős területet keressetek, vagy olyat, amelyet nagyon jól ismertek.

Az egyik legnagyobb kaland lehet a sötétben kincskereső túrára indulni. Az útvonalat kijelölhetitek még világosban. Másnap esetleg meg tudjátok beszélni, hogy mi a különbség, ha nappal és ha éjjel sétáltok. Az adrenalinszintet az éjjeli biztosan jobban megemeli.

Látótávolságba helyezzetek el foszforeszkáló festékkel megfestett nyilakat, köveket, készen vásárolható világító karkötőket! Ezeket faágakra kell akasztani.

Mit keressetek este, éjjel? A természetben előforduló világító bogarakat. Készíthettek is előzőleg PET-palackból, átlátszó műanyag pohárból különböző tárgyakat, elektromos mécsessel. Elrejthetitek előzőleg ezt is, amikor a pályát jelölitek ki, fákra is felakaszthatjátok. Alkossatok két csapatot, az ellenfelek rejtsék el egymásnak a keresendő tárgyakat! Térjünk vissza kicsit a valóságba! Ha véget ért a verseny, megvan a győztes, akkor a játék maradványait gyűjtsétek össze, ne szemeteljetek! A környezetvédelem mindig lebegjen a szemetek előtt! Természetesen, ha különösebb cél nélkül sétálni szeretnétek, akkor tegyétek azt. Mindig úgy, hogy mindenkinek élmény legyen egy-egy program.

Kropokné Kiss Éva

A Elemlámpázás írás először a következő oldalon jelent meg: napkozisgyerektabor.hu.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések