Dinnyeevés (II)

PEOPLE TEAM tábor

A különböző fajtáknál hagytuk abba múltkor. Most jöjjön még egy kis áttekintés, utána pedig megosztom veled a dinnye jótékony hatásait.

A sárgadinnye itthon nem annyira népszerű, mint görög párja. Egy-két kilósak, a közepét úgy kell kiszedni, mint a tökfajtákét. Édes és illatos, húsa puha, a hosszadalmas szállítást éppen emiatt nem bírja.

Miért is és hasznos szervezetünkre a dinnye? Hidratál, ez a legfontosabb tulajdonsága, 92%-ban vizet tartalmaz. Tele van tápanyaggal, csak 46 kalória egy csészényi belőle. C-, A-, B-vitaminban, magnéziumban, káliumban gazdag. Rákellenes vegyület, likopin is megtalálható benne. Emellett még védelmet nyújt a bőrnek a nap káros hatásai ellen. Az antioxidánsok miatt csökken a gyulladás annak a szervezetében, aki rendszeresen eszi. Az előbb említettem a C-vitamint, ez elősegíti a kollagéntermelést, rugalmassá teszi a bőrt, és erőssé a hajat. Az aminosav javítja a teljesítményt, segít leküzdeni az izomlázat. Ha még eddig nem kaptál kedvet, akkor azt javaslom, hogy most menj, és egyél meg egy szeletet! Én is ezt fogom tenni.

Kropokné Kiss Éva

A Dinnyeevés (II) írás először a következő oldalon jelent meg: napkozisgyerektabor.hu.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések