10 dolog, amit tuti nem tudtál a karácsonyról!

PEOPLE TEAM tábor

Minden gyerek ismeri, de vajon tudnak-e a Mikulásról minden tényt? És a karácsonyról? Kötve hiszem!

1. 13 Télapó

Bizony! Izlandon nem egy, hanem tizenhárom Télapó van! És nem egy napon érkeznek, hanem december 12-től mindennap jön egy, és hoz ajándékot. De ha valaki rossz, az nem kap aznap ajándékot!

2. Jingle Bells

Az egyik legkedveltebb karácsonyi dalt nem is karácsonyra, hanem hálaadásra írták, de mivel jobban illett a karácsonyi hangulathoz, így karácsonyi dalként kezdték énekelni.

3. Zöld Télapó

A Télapót csak a 20. század elején kezdték el piros ruhában ábrázolni, és ezt nem más vezette be, mint a Coca-Cola, csakis azért, hogy passzoljon a reklámplakáthoz. Az eredeti ruhája zöld színű, és csak az orra piros.

4. Szent Miklós

Szent Miklós lehetne a gyerekek vagy a fenyőfa védőszentje, de nem! Ő (legalábbis mostanában ezt mondják) a pálinkafőzők védőszentje, és ezért ábrázolják piros orral.

5. Szenteste a KFC-ben

Ez a tradíció a Japánokhoz fűződik, mivel ők itt fogyasztják a „hagyományos” karácsonyi vacsorát az egész családdal.

6. Énekelj az állatnak!

Ez már-már megszokott hagyomány Amerikában, hogy kedvencedet karácsonyi dalokkal szórakoztatod. Ezt bizony nem is kevesen teszik: az állattartók 56%-a!

7. „Guruljunk misére!”

A venezuelai Caracasban nem mással járnak a misére, mint görkorcsolyával! Ez december 16-án kezdődik és 24-éig tart. A balesetek elkerülése miatt az utakat reggel nyolckor lezárják, és egész nap nem lehet autóval közlekedni.

8. Romlott étel nem jó étel

Emberek százezrei kerülnek karácsony után kórházba, mert megeszik a megmaradt, romlott ételt. Úgyhogy csak óvatosan!

9. Fenyőfa vacsorára

Kevesen tudják, hogy a fenyőfa minden része fogyasztható. A kérge, a tobozok, sőt a tűlevelekben sok a C-vitamin! Szóval ha nem akarsz vacsorát csinálni, vágd föl a karácsonyfát, és jó étvágyat!

10. Rudolfot reklámba!

Rudolfot, a piros orrú rénszarvast egy cég találta ki karácsonyi reklám gyanánt.

Remélem, meghoztam a kedveteket, és karácsonykor ti is megkóstoljátok a fenyőt, vagy énekeltek a kisállatotoknak, de szimplán elmehettek a KFC-be is karácsonyi vacsorára.

Pongrácz Samu

KecskeNEWSás-archívum

A 10 dolog, amit tuti nem tudtál a karácsonyról! írás először a következő oldalon jelent meg: kecskenewsas.hu.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések