WC-papírból filmfigurák

PEOPLE TEAM tábor

Ismerd meg Zitust, aki a PEOPLE TEAM egyik táboroztatója – és maga is táborozóként kezdte a PT-ben.

Mutatkozz be, kérlek!

Demendi Zita Angéla vagyok, Zitus. Először 2013-ban voltam a PEOPLE TEAM-ben, ami már jó régen volt, de azonnal beleszerettem. 2018 óta minden évben visszajárok, mondhatni, ez a második otthonom. 20 éves egyetemista vagyok. A BGE-n tanulok kereskedelem és marketinget. Számomra az első év nagyon egyszerűnek bizonyult, ezért az AIESEC diákszervezetben jelentkeztem alelnöknek. Meg is kaptam a Talent Management (HR-) pozíciót, ahol a PT-s tudásomat is tudtam kamatoztatni csapatmunka és kreatív feladatok terén. Egy összeszedett, ambiciózus, szorgalmas és kreatív személynek gondolom magam, és ha egyszer kibontakozom, akkor nincs megállás, és a maximumot adom bele mindenbe! Azért szeretek táboroztatni, mert imádom a gyerekeket, és ők is kedvelnek engem. Az elmúlt két év alatt 5 hétig voltam mókus, 1 hétig pedig kuktatanár. Az utóbbit szerettem jobban, mert a konyha számomra a nyugalom szigete. Szeretek az étellel improvizálni, új recepteket kipróbálni, főleg, ha maradékmentésről van szó, mert fontos számomra a fenntarthatóság. A tudásomat szívesen átadom a gyerekeknek is, és jó volt látni, amikor élvezték a kuktateremben való sütögetést. Abban az egy hétben alig lehetet engem kirángatni a konyhából. Hűséges PT-s vagyok, és a célom, hogy megismertessem a táborozókkal ezt a világot, és megmutassam nekik, hogy ide igazán érdemes visszajárni. Egy olyan ember vagyok, aki szeret gondoskodni másokról, és hiszem, hogy a tábor idejére akár egy idősebb barátnővé vagy egy pótanyukává válhatnék a szemükben, valamint szeretném buzdítani őket a csapatversenyekre. A legfontosabb dolog, amit tudni érdemes rólam, hogy rengeteg hobbim van. Napi rendszerességgel sportolok, emellett az étkezésemre is odafigyelek. Próbálok minél egészségesebb finomságokat kisütni. Ezenkívül több mint 8 éve rajzolok digitálisan. Imádok Premiere Pro segítségével vlogokat készíteni az életemről, de csak önmagamnak. Illetve írtam már regényeket, verseket, és néha fotózni is elmegyek. Már várom, hogy találkozhassunk!

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

A tavalyi PT-s évem nagyon stresszes volt, mert az érettségi időszak után voltam, és nem igazán pihentem ki magam előtte. Az érettségin olyannyira stresszeltem, hogy ez egészségi problémákhoz vezetett, de szerencsére ez nem zavarta meg a táboros munkámat, és el tudtam végezni a feladataimat, sőt többet is, mint amit elvártak volna, csak aggódtam azon, hogy mi lesz velem és a testemmel. Ezt nehezen kezeltem, de próbáltam minél jobban kizárni. Ami megnyugtatott, az a kuktateremben lévő sütés és takarítás volt. Számomra a konyha volt a nyugalom szigete, és imádtam a gyerekekkel ételeket készíteni. Ami még jót tett, azok az auchanos bevásárlókörutak voltak a kollégáimmal vagy a gyerekekkel, mert szeretek sétálni és beszélgetni másokkal. Azóta szerencsére meggyógyultam, és nincsenek problémáim.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Szívesen látnék a táborban egy mentálhigiénés tanácsadót. A szolgáltatóház alatt szerettem pszichológust játszani, és nagyon élveztem a lányokkal lelkizni, akik odajöttek hozzám. Jó lenne látni erre egy speciális pozíciót, aki segíti a táborozók és a táboroztatók munkáját, ha lelki gondjaik vannak.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Egy táborban sem hallottam még azt a kifejezést üvölteni, hogy „Gyertek a focipályára, zárt cipőben, csapatkendővel!”. Amikor esti programok vannak, imádok fel-alá járkálni a kollégiumban, és ezt kiabálni.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Rengeteg élményt szereztem abból a 4 évből, amikor táborozó voltam. 2019-ben médiatáborban voltam, és készült egy legendás stop motion film Paper Rave címen. Nehéz volt megcsinálni, de nagyon büszke vagyok rá. A készítés során a csapattal sokat nevettünk. Egyik nap az öcsém arra vetemedett, hogy WC-papírokra kezdett el fejeket rajzolni, ami szerintem sokkal jobb ötlet volt, mint a manapság elterjedt lefagyasztása. A WC-papír-figurákat is beletettük a filmünkbe, és az egyik azóta is a polcomon csücsül emlékként.

A WC-papírból filmfigurák írás először a következő oldalon jelent meg: Táborozz.hu.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések