Számolom, mennyit kell aludni a táborig

PEOPLE TEAM tábor

Gergő nyarait kilenc éve határozza meg a PEOPLE TEAM tábora. Természetesen idén is számíthattok rá a PT-ben.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Szerintem egyértelmű. Aki több éve csinálja, annak már nem nyár a nyár PT nélkül. Nekem minden májusban előjön a PT-láz, és 23 évesen is számolom, hogy mennyit kell még aludni a táborig.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Néhány évvel ezelőtt volt egy turnus, amikor ilyen-olyan okok miatt a szokásosnál többször ettünk pizzát. Ez nem is lenne baj, de én a tábor előtti héten voltam három partin, ahol szintén pizza volt. Ráadásul a tábor előtti hétvégén – amikor felkészülünk a többi táboroztatóval a táborra – szintén pizzát ettünk, így amikor két héten belül a 13. étkezésem volt pizza, már teljesen megtébolyodtam.

Mi volt a legjobb táboros melód?

A legjobb táboros melóm 2022-ben volt. Abban az évben csak egy hétre tudtam jönni táboroztatni. Korábban főleg promóciós anyagok forgatásán dolgoztam, viszont abban az évben sikerült egy csapatot vezetnem egy másik tanárral együtt. A filmestáborban ugyanis a gyerekek egy héten keresztül leforgatnak egy filmet, amit a végén bemutatunk a tábornak, illetve feltöltjük a YouTube-csatornánkra. Számomra az volt az első év, amikor egy csapat gyerkőccel együtt forgathattam a filmet. A lelkesedésük és kitartásuk mérhetetlen volt, és nagyon élveztem, hogy része lehetek ennek a folyamatnak.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Az anyutól vagy aputól kapott büfépénzt. Mindig az volt a guilty pleasure. Elkölthettem mindenféle fagyira, üdítőre, melegszendvicsre, de persze a szüleimnek csak egészséges dolgokat mondtam. Ha kérdezték, akkor levest és ásványvizet vettem a büfépénzen, pedig igazából fagyit és kólát. Nagy szerencsém, hogy sosem ellenőrizték, mit vettem…

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Sajnos kilenc év után úgy ismerem a tábort, mint a tenyeremet, így kevés meglepetés ér. Tudni kell, hogy a táborban a fiúk és a lányok külön épületben alszanak. A fiúházat hívjuk zöld háznak, hiszen kívülről zöld. A lányház kívülről sárga, így sárga háznak hívjuk. Azonban az számomra furcsa volt, hogy a fiú-, azaz zöld ház, belülről sárga. A folyosók legalábbis. Mivel a házakat jobban figyeltem belülről, én első évemben legalább egy hétig azt hittem, hogy a sárga ház a fiúház, és gondoltam, hogy akkor biztosan a zöld ház a lányház. Így hát egy hétig teljesen összekeveredtem, amikor a „zöld ház” vagy „sárga ház” kifejezést hallottam.

A Számolom, mennyit kell aludni a táborig írás először a következő oldalon jelent meg: Gyermektábor.info.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések