Kaleidoszkóp házilag (II)

PEOPLE TEAM tábor

Folytatás következik. Remélem, megvan a listán szereplő összes anyag és eszköz. Meglátod, hogy a végére összeáll a saját kaleidoszkópod, ami egyedi lesz. Kövesd pontosan a lépéseket, és sikerülni fog!

Először is: vágj ki a tükörfényű papírból egy 12,9 cm széles, 21 cm hosszú darabot. Karcold meg 4,3 cm-enként, majd ragaszd össze egy háromszög alakú hasábbá.

Másodszor: tedd bele a papírtörlő gurigájába úgy, hogy az egyik vége a guriga végével egy vonalban legyen.

Harmadszor: vágj 2 db 5,3 cm átmérőjű kört az átlátszó lapból, az egyiket tedd a csőbe, ahol maradt hely a tükörfólia és a cső vége között.

Negyedszer: nyomd le a tükörfóliáig az átlátszó kört, és ragaszd bele a gurigába, szórj rá gyöngyöket, flittereket. Csak annyit, amennyi tud benne mozogni.

Ötödször: a másik átlátszó lapra ragassz egy megfelelő méretű zsírpapírdarabot, rögzítsd ragasztószalagokkal, a gyöngyökkel megszórt, átlátszó fólia elé, a guriga végére. Csak most leírva ilyen bonyolult, amikor csinálod, akkor menni fog, mint a karikacsapás. Ne csüggedj!

Hatodszor: fordítsd meg a kaleidoszkópot. Vágj ki fekete kartonból 1 db 5,3 cm átmérőjű kört, a közepéből egy kisebbet, a lyukas kartont pedig rögzítsd a cső végére ragasztószalag segítségével.

Hetedszer (ez a legkönnyebb): díszítsd kedved szerint.

Nyolcadszor, utoljára: színes hullámpapírból vágj ki egy kb. 10 cm széles csíkot, ami körbeéri az eszközt. Ragaszd össze a két végét, húzd a cső közepére, így a gurigát az egyik, a hullámpapírt a másik kezeddel tudod majd forgatni.

Ugye, hogy sikerült? Nagyon ügyes voltál!

Kropokné Kiss Éva

A Kaleidoszkóp házilag (II) írás először a következő oldalon jelent meg: napkozisgyerektabor.hu.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések