A soron következő három recept megint 2 fő részére ad elegendő táplálékot. Hallottál már a kukoricafőzelékről? Nagyon finom, azt mondják. Én még nem ettem, de meg fogom kóstolni. Sült virslivel és pörkölttel is fogyasztható. Ugyanúgy készítsd, mint a többi főzeléket, csak kukoricával. Sós és édes változata is van.
Már csak a saláta maradt ki a sorból. 8 cső kukoricáról szedd le a szemeket a szokásos módszerrel. Forró, száraz edényben pirítsd le azokat. Ha megsült, akkor öntsd át egy nagyobb keverőtálba. Piríts meg kétmaroknyi szezámmagot. Utána 2 gerezd átnyomott fokhagymához adj borsot, 2 evőkanál olajat, 2 teáskanál mustárt, 0,5 l tejfölt. Vágj hozzá 3 db főtt krumplit és bacont. Forgasd össze az egészet, és hagyd állni 1-2 órát a hűtőben.
Leves, főzelék, köret, saláta. A grillezés maradt csak ki. Most mindössze előfőzésre van szükség, 5-10 perc legyen ez a munkafolyamat. Kend le a csöveket barbecue-szósszal, és mehetnek a grillrácsra!
Ha nincs programod idén nyárra, akkor még van lehetőséged jelentkezni a kuktatáborunkba. Hozd magaddal az általad legfinomabbnak ítélt kukoricás receptet, ha alkalom adódik, akkor közösen elkészítjük! Ne habozz hát, jelentkezz!
Kropokné Kiss Éva
A Ételek főtt kukoricából (II) írás először a következő oldalon jelent meg: napkozisgyerektabor.hu.