A második otthon

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A PEOPLE TEAM nyári táborának mosolygós büfésével, Zsófival készítettünk interjút.

Mutatkozz be, kérlek!

Márton Zsófi vagyok, idén töltöm a 14. évemet a PT-táborban, így aztán közelebb állok a régi motorosokhoz, mint az újoncokhoz. Cserfesnek, vidámnak, lendületesnek tartom magam. Nagyon szeretek csapatban dolgozni, a büfében ez ki is derült. Szülőkkel, gyerekekkel egyaránt könnyen megtalálom a közös hangot.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Mert PT nélkül nincs nyár! 14 év után nagyon nehéz elképzelnem, hogy legalább 1 hetet ne töltsek el a táborban. Számomra olyan, mint egy második otthon. Ha egy évig nem találkozom mindenkivel, akkor is onnan tudjuk folytatni a beszélgetést, ahol abbahagytuk. Szeretem, mert teljesen kizökkent a hétköznapjaimból.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Talán az építés és a bontás miatt, hogy minden időben elkészüljön. Mindig mindent megoldottunk, vagy kerestünk másik megoldást a problémára.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Még diákkoromban a brassói nagyon fura volt, de lehet, hogy csak amiatt, mert más ízvilághoz szoktam.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Talán a minipizzasütés, amikor több mint egy óra elmegy rá, hogy minél többet süss. Majd a 15 perc első 5 percében el is fogy.

Mi volt a legjobb táboros melód?

A kajaosztás. Mindig jó hangulatban zajlik. Zene a háttérben, és amikor sikerül, akkor egy ritmusra kiáltjuk, hogy „Ki éhes? Ki kér még enni? Ki nem kapott még?”.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Szerintem már mindenhova tettünk embert. Viszont ha újra lenne rendesen a folyosón őrség, amikor a gyerekeknek takarodó van, kisebb lenne a rizikó, hogy átjárás lesz.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Csak élvezniük kell a tábort, mert mi mindent megteszünk azért, hogy jól érezzék magukat.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

„Minden jó lesz!” – ez szlogenem lett a büfében, amikor mindenki fáradtan néz, és egy kis pluszenergiára van szükség, akkor időnként elkurjantom magam. Általában jót mosolyognak rajta, majd mindenki megy a maga dolgára.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Bizalom az angol nyelv iránt. Magabiztosságot adott, hogy magyarul nem beszélő angoltanáraink vannak.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Egyik kedves élményem, amikor diák voltam, és Ádámmal a kapuőrségnél sétáltunk, épp azt ecseteltük, ki hány éve van a táborban. Nagyokat pislogtam, amikor mondta, hogy hat éve. Most én itt állok, és mennyi év és élmény van mögöttem!

A A második otthon írás először a következő oldalon jelent meg: Táborozz.hu.

Ezek is tetszhetnek

Hasonló bejegyzések